Ammeraal Beltech

Innovatie & Service van Proces- en Transportbanden Ammeraal Beltech is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, verkoop, distributie en service van proces- en transportbanden. Een onderneming die op de wereldmarkt al vele jaren een leiderspositie inneemt in lichte en middelzware toepassingen.

Ammeraal Beltech levert talrijke en vaak zeer specifieke eindproducten voor een groot aantal marktsegmenten. Van croissant tot de avondkrant, van koffers tot pakketten. Op enig moment tijdens de levenscyclus wordt bijna elk product getransporteerd door middel van banden. Ammeraal Beltech producten zijn in feite in elke industrie te vinden, vaak in zeer kritische toepassingen. Dankzij onze ervaring, marktkennis en engineering knowhow, zijn wij in staat oplossingen te bieden, ook voor uw branche:

 • Voedingsmiddelenindustrie
 • Vliegvelden
 • Logistiek
 • Postsortering
 • Tabak
 • Papier & Drukwerk
 • Textiel
 • Hout
 • Autobanden & Rubber
 • Automobielindustrie
 • Metaal
 • … en veel meer.

De Ammeraal Beltech proces- en transportbanden spelen een vitale rol bij het transport van producten en bij processen waarin producten op de band een bewerking ondergaan. Van zeer gespecialiseerde procesbanden voor hightech applicaties en banden voor bulktransport tot antimicrobiële transportbanden voor de voedingsmiddelenindustrie of vlamdovende banden voor vliegvelden. Elke toepassing stelt daarbij zeer specifieke eisen aan de fysieke eigenschappen van het bandmateriaal, zoals afwerking van de toplaag, treksterkte, flexibiliteit en zelfs kleur. De industriële markt voor bandtoepassingen is zeer veelzijdig – dit vraagt om flexibele oplossingen en een doelgericht productassortiment. Voortdurend wordt het aanbod aan nieuwe eisen aangepast en uitgebreid.

Het uitgebreide assortiment is opgebouwd rondom 7 productgroepen:

 1. Kunststof transportbanden met weefselinlage
 2. uni-chains® modulaire banden
 3. Vlakke machinebanden en aandrijfriemen
 4. Tandriemen
 5. Eindloos geweven banden
 6. Ge-engineerde banden
 7. Rubber banden

Met het oog op de vitale rol die proces- en transportbanden spelen in vrijwel iedere toepassing – stilstand leidt altijd tot verlies – spant Ammeraal Beltech zich tot het uiterste in om haar afnemers in alle opzichten te ondersteunen. In de eerste plaats door een breed assortiment van haar producten lokaal op voorraad te houden om snel te kunnen leveren. Daarnaast beschikt Ammeraal Beltech over een zeer omvangrijk serviceapparaat met vakbekwame monteurs om snel te installeren en bij problemen onmiddellijk in actie te komen, 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Elke industrie heeft zijn specifieke productiefases waar geschikte oplossingen voor geleverd moeten worden. In samenwerking met klanten en vooraanstaande onderzoeksinstituten, heeft Ammeraal Beltech een groot aantal concepten uitgewerkt. Binnen de R&D centra is Ammeraal Beltech constant bezig de producten te optimaliseren en te verbeteren om zo te voldoen aan de steeds veranderende eisen, zoals hogere snelheden en temperaturen, verhoogde reinigingseisen en levensduur, steeds stringentere internationale normen ten aanzien van hygiëne en veiligheid. Aangezien Ammeraal Beltech het gehele proces beheert – van ontwikkeling tot en met de uiteindelijke fabricage – zijn zij ervan overtuigd, dat ze een transportband kunnen leveren, die aan de huidige en toekomstige behoefte voldoet. Innovation & Service in Belting!

Het hoofdkantoor van Ammeraal Beltech is gevestigd in Nederland, maar het verkoop netwerk is over de hele wereld verspreid en elk van die bedrijven dient als contactpunt voor onze lokale klanten. In elke lokale vestiging werken onze medewerkers samen met onze klanten om voor hen die oplossing te vinden, die aan hun specifieke behoefte voldoet. De sterke combinatie van onze geografische structuur, kennis van de marktsegmenten en product management, vormt de stevige basis voor onze innovatieve en servicegerichte organisatie.

Ammeraal Beltech heeft productielocaties in 7 landen en 26 werkmaatschappijen, allen met hun eigen lokale servicestructuur. Onze hooggekwalificeerde medewerkers, meer dan 2.000, leveren vanuit zo‘n 80 servicecentra standaard en klantspecifieke oplossingen. Dankzij ons uitgebreide netwerk van distributeurs zijn onze producten en diensten in meer dan 150 landen beschikbaar.

Stageplaatsen
Bij Ammeraal Beltech zijn mogelijkheden om op HBO niveau een stage- of afstudeeropdracht te vervullen. Regelmatig hebben wij opdrachten op het gebied van Technische bedrijfskunde, Werktuigbouw en IT. Voor meer informatie en als je geïnteresseerd bent in een stage bij Ammeraal Beltech dan kun je contact opnemen met Ellen Hopman, tel. (072) 575 12 12, of via e-mail: ehopman@ammeraalbeltech.com.

Premium sponsor