InHolland Alkmaar

Op negen locaties, verspreid over Noord- en Zuid-Holland, biedt Hogeschool Inholland circa 80 bacheloropleidingen aan op alle vakgebieden: van gezondheidszorg tot economie, van techniek tot onderwijs. Daarnaast heeft Inholland zes Associate-degreeprogramma’s, zeven masteropleidingen en twee universitaire Pabo’s (Academische Lerarenopleiding Basisonderwijs) in huis.

Hogeschool Inholland is een onderwijsinstelling met circa 32.000 studenten, 26 lectoraten, meer dan 110 nationaliteiten en circa 2200 medewerkers.

Inholland Alkmaar biedt goed gestructureerd, uitdagend en degelijk onderwijs. Studenten en medewerkers krijgen daarbij ruimte om te presteren en zich te onderscheiden. De docenten op Inholland Alkmaar stimuleren de studenten om met een onderzoekende blik creatieve, integrale oplossingen aan te dragen voor actuele vraagstukken uit de praktijk. Tijdens je opleiding op Inholland Alkmaar wordt niet alleen goed onderwijs aangeboden, maar wordt ook aandacht besteedt om je thuis te laten voelen. Inholland Alkmaar biedt goede begeleiding door het bieden van vakkundige docenten, studieloopbaanbegeleiders en studentdecanen. Deze extra’s worden door Inholland Alkmaar als vanzelfsprekend gezien.

Over Hogeschool Inholland Alkmaar
Aan de rand van Alkmaar ligt hogeschool Inholland Alkmaar. Er worden diverse opleidingen aangeboden op Inholland Alkmaar, waaronder Technische Bedrijfskunde. Er wordt voortdurend gewerkt aan de kwaliteit van de opleidingen. Zo vind Inholland Alkmaar het belangrijk nauwe banden te houden met het omliggende bedrijfsleven om elkaar te versterken maar ook te inspireren. Op die manier sluiten onze opleidingen goed aan op de beroepspraktijk. Inholland Alkmaar maakt bijvoorbeeld deel uit van Paviljoen 2030 (duurzame technieken), werkt samen met AZ en doet onderzoek in Julianadorp voor de gemeente Den Helder. Door de goede samenwerking met bedrijven kom je gemakkelijk in contact met opdrachtgevers voor projecten, stages of een interessante afstudeeropdracht.

Gebouw
Studeren bij Inholland Alkmaar betekent opgeleid worden op een veelzijdige en gezellige locatie. De collegezalen, praktijklokalen en projectruimtes zijn ingericht voor modern onderwijs. Met een eigen e-mailadres en internetaccount heb je toegang tot het moderne ICT-netwerk, zodat je overal je opdrachten kunt uitvoeren. De studentensoos en de binnentuin (patio) op Inholland Alkmaar geven je de ruimte om je even terug te trekken, alleen of met studiegenoten. Uiteraard is er in het gebouw een goed restaurant, waar je ook ‘s avonds een warme maaltijd kunt eten. Het gebouw van Hogeschool Inholland Alkmaar ligt op 15 minuten lopen van Alkmaar centraal. Het is ook goed te bereiken met bus, fiets of auto. Er is voldoende gelegenheid tot parkeren bij het gebouw.