Toekomstperspectief

Verder studeren

Na het succesvol afronden van de opleiding Technische Bedrijfskunde kun je besluiten om verder te studeren. Universitaire vervolgopleidingen of masteropleidingen waarvoor afgestudeerden van de opleiding in het verleden hebben gekozen zijn onder meer Technische Bedrijfskunde, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Logistiek, Economie, Business Administration en Asset Management.

Beroepsprofiel en werkveld

Als technisch bedrijfskundige kun je bij heel veel verschillende bedrijven en organisaties terecht. In de industrie houd je je bijvoorbeeld bezig met het optimaliseren van het productieproces. Je zorgt dat het bedrijf zo efficiënt mogelijk kan produceren. Daarbij houd je rekening met de mensen die er werken en de machines die nodig zijn, maar ook met de prijs en de kwaliteit van de producten. Ook kun je je bezighouden met het verbeteren van de verkoop en marketing van de producten. Technisch bedrijfskundigen kunnen, behalve in de industrie, ook in de dienstverlenende sector terechtkomen. Denk bijvoorbeeld aan financiële of zorginstellingen. Je bedenkt daar hoe je de werkzaamheden van medewerkers efficiënter kunt organiseren. Omdat je breed inzetbaar bent, heb je als technisch bedrijfskundige veel keus op de arbeidsmarkt. De opleiding onderhoudt goede contacten met het beroepenveld. Zo beschikt de opleiding over een beroepenveldcommissie die er mede op toeziet dat de opleiding studenten aflevert die over de juiste competenties voor een technisch bedrijfskundige beschikken. Hierdoor sluit de opleiding goed aan bij de wensen van het bedrijfsleven en is je kans op een baan gewaarborgd.

Alumnivereniging

Sinds kort beschikt de opleiding ook over een Alumnivereniging. Dit is een vereniging van oud-studenten van de opleiding die op die manier kunnen netwerken en ervaringen en kennis kunnen uitwisselen. Mede dankzij deze Alumnivereniging zijn er veel contacten met oud-studenten die een goede positie in het bedrijfsleven hebben verworven. Zij verzorgen regelmatig gastlezingen en workshops. Verder heeft de opleiding een uitgebreid netwerk van bedrijven die stageplekken aanbieden en het doel van een excursie kunnen zijn.

Beroepen

Als technisch bedrijfskundige heb je een brede, praktijkgerichte opleiding afgerond. Je beroepsmogelijkheden zijn dan ook legio.  Functies als productiemanager, procesmanager of intern adviseur behoren tot de mogelijkheden bij bijvoorbeeld productiebedrijven. Daarnaast kun je functies vervullen bij verzekeringsmaatschappijen en banken. Ook kun je aan de slag bij zowel productiebedrijven als handelsbedrijven in technisch-commerciële functies. Tot slot kun je bij commerciële adviesbureaus gaan werken als extern adviseur of technisch adviseur. Een andere mogelijkheid is om als zelfstandig ondernemer je eigen bedrijf of adviesbureau te starten. Die kennis heb je na het afronden van deze studie namelijk ook in huis.